DISSEKERT: Slik ser den nye spillkonsollen til Sony ut under panseret.

Annonse


Alt om PS3-lanseringen

Tusenvis av fans sto i kø i timevis for å sikre seg et eksemplar da PlayStation 3 ble lansert i Japan på lørdag. De 80 000 boksene som var tildelt hjemmemarkedet, ble revet bort i løpet av kort tid.

Lange køer i Tokyo

Selveste Ken Kutaragi, den smått legendariske Sony-sjefen, hadde møtt opp for å oppmuntre de hutrende køståerne utenfor Bic Camera, en av de største elektronikkbutikkene i sentrum av Tokyo:

– Jeg er takknemlig for at så mange ønsker seg en PS3, og håper dere får mye glede av maskinen, sa Kutaragi til de fremmøtte.

Etterlengtet vare

Sony har hatt store produksjonsproblemer knyttet hovedsakelig til spillkonsollens integrerte Blu-ray-spiller. Dette har ført til at bare 80 000 konsoller er tilgjengelig i Japan ved lansering. Til sammenligning solgte Sony én million konsoller på tre dager etter Japan-lanseringen av PlayStation 2.

Annonse


Spill- og teknologientusiaster verden over har ventet lenge og utålmodig på PS3-lanseringen. Det tok da heller ikke lang tid før de første brukerrapportene begynte å strømme inn. Teknobloggen Engadget har blant annet plukket fra hverandre spilleren for å se hvordan den ser ut inni.

Støvmagnet som riper lett

Nettstedet Gizmodo har oppdaget at PS3 lett får riper. De kunne observere at konsollens svarte overflate nærmest fungerte som en støvmagnet, og at overflatematerialet var lite motstandsdyktig.

Gizmodo har også oppdaget at det ikke går an å sette opp PS3 med HDMI-tilkobling. Man er først nødt til å starte opp konsollen med vanlig tilkobling, for så å aktivere HDMI. HDMI-kabler følger ikke med konsollen, men må kjøpes separat.

Prøvekjør navigeringen på nett

Er dy nysjerrig på PS3s bakoverkompatibilitet, det vil si hvordan PS2-spill oppfører seg på den nye konsollen? Da kan du se video her.

Her i Norge kan vi ikke vente PS3 på markedet før tidligst i mars. Dersom du ikke klarer å vente til den tid, kan du i det minste gå inn på PlayStations nettsider og prøvekjøre brukergrensesnittet til PS3. Her får du ihvertfall en idé om hvilken funksjonalitet som ligger i konsollen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse