POPULÆR: Prison Break, som sendes på TV3 her i landet, er en av de mest populære seriene blant de som foretrekker å laste ned TV-serier.

Annonse


Nedlastere vil ikke betale

Det kommer fram i en fersk spørreundersøkelse fra Storbritannia.

1.500 personer i mellom 13 og 55 år ble intervjuet i forbindelse med undersøkelsen, utført av det britiske advokatfirmaet Olswang.

Vil ikke betale

Halvparten av de spurte i undersøkelsen sier at de ikke vil betale for nedlasting av musikk, film eller TV. 40 prosent av de spurte kunne strekke seg til å betale 5 pund i måneden – omlag 60 kroner.

Dermed står rettighetshavere og tjenestetilbydere overfor store utfordringer i kampen om forbrukernes oppmerksomhet – og lommebok.

Annonse


Vil ha kontroll

Undersøkelsen viser videre at den viktigste årsaken til at så mange laster ned eller ser på direkte overført innhold fra nettet, er at folk ikke ønsker å være passive mottakere av det som måtte være tilgjengelig på TV-selskapenes programskjemaer.

Nedlastingen gjør det mulig å ha full kontroll over hva man vil se, og når man vil se det. Og den muligheten vil folk benytte seg av.

Og TV-apparatet er ikke lenger enerådende i stua. 49 prosent av de spurte foretrekker å oppholde seg i stua når de bruker PC-en til å se på direkte overført eller nedlastet innhold.

Mobil-TV fenger ikke

Undersøkelsen viser også at audiovisuelt innhold på mobiltelefonen ikke er særlig populært. 90 prosent av de spurte hadde enda ikke lastet ned eller sett direkte overført innhold, som filmklipp eller trailere på mobilen. Av disse svarte 7 av 10 at de heller ikke hadde noen som helst interesse av å gjøre det i framtida.

Dessuten brukte 30 prosent av de spurte allerede en bærbar DVD-spiller, PSP, iPod eller tilsvarende til å se TV-programmer og film.

Kilder:
Olswang: TV and PC fight for dominance of the living room as convergence.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse