FINN OG FJERN: ReputationDefender ordner opp om noen er ekle mot deg på nett.

Annonse


Forsvarer æren din på nettet

Det nystartede selskapet ReputationDefender («Rykteforsvarer») tar saken for de som ønsker å få slettet kompromitternde materiale om seg selv på Internett.

Følger med for deg

Mot en månedlig avgift på mellom 10 og 16 dollar (mellom 64 og 101 kroner) i måneden påtar selskapet seg å skanne nettet for bilder, videoer og tekster om deg på nettet. Når de finner noe som fortoner seg som pinlig eller skadelig for ditt gode navn og rykte, blir du varslet.

Om du ønsker at materialet skal fjernes, kan selskapet hjelpe deg med å få det aktuelle nettstedet til å fjerne materialet – enten det dreier seg om et halvpornografisk bildet tatt i fylla eller en lite hyggelig artikkel om et firma du drev til konkurs for noen år siden.

Om ikke nettstedet eller nettstedene gir seg etter en høflig, men juridisk truende henvendelse, selv kjøre saken videre gjennom rettssapparatet. Selvsagt mot et passende honorar til en advokat.

Annonse


Vil ikke krenke ytringsfrihet

Selskapet er imidlertid klar over at ytringsfriheten setter vide grenser for hva som kan publiseres, og hevder at de ikke vil prøve å få fjernet materiale som kan sies å ha allmenn nyhetsverdi.

Først og fremst tenker de på nettsteder som YouTube og MySpace, der mange opplever at bildene eller videoen fra den forrige, fuktige vennefesten plutselig ligger ute slik at alle kan se det.

Kilde:
Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse