Nettbrett, spillkonsoll, mobil eller PC under juletreet i år?

Annonse


Mareritt-jul for PC-produsentene

PC-ene vil bli hyllevarmere under årets førjulssalg, tror bransjeanalytikerne. I utgangspunktet var det ventet at Microsofts nye operativsystem Windows Vista skulle drive fram salget av nye PC-er, men stadige utsettelser setter grå hår i hodet på PC-produsentene.

Venter på Vista

For hvem gidder vel å oppgradere PC-en for å gjøre den kompatibel med et operativsystem som ikke er på markedet ennå? Da hjelper det lite at Microsoft deler ut oppgraderingskuponger til Vista med PC-er kjøpt etter 26. oktober.

En annen ting som ikke akkurat hjelper er de mye omtalte batteriproblemene de fleste produsenter av bærbare PC-er er blitt berørt av i høst. Det hele begynte med at en Dell eksploderte i et møterom, og endte med tilbakekalling av 9.6 millioner PC-batterier.

Rammet av batteriskandalen

I dag selges det langt flere bærbare enn stasjonære PC-er. Batteriskandalen har ført til mangel på PC-batterier, som i sin tur gir produksjonsforsinkelser og mulige leveringsproblemer.

Annonse


Den forventede suksessen med Microsofts Media Center PC-er har foreløpig uteblitt, selv om salget er tilfredsstillende. Nå spår analytikerne at de mest pengesterke PC-kjøperne vil sitte på gjerdet til Vista er sluppet. Man venter imidlertid at det havner en del billige bærbare under juletreet.

Velger billigere presanger

En tendens til nedkjøling av den amerikanske økonomien kan også tyde på at forbrukerne vil velge seg rimeligere tekno-presanger, som MP3-spillere og GPS-navigatører, når de jakter på harde pakker til julestrømpa.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse