Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mac-ormen som ble oppdaget i januar ser nå ut til å ha begynt å gjøre ugagn på nettet. (Ill.: Ill: ITavisen/Per Ervland)

Macarena-virus angriper Mac

– Ingen er trygge, heller ikke Mac-brukerne, advarer Symantec.

Antivirusprodusenten Symantec la i går frem bevis for et nytt virus som angriper enkelte Mac-maskiner som kjører OS X. Viruset betegnes ikke som spesielt risikabelt, men Symantec mener det er bevis på at selv Mac-eiere ikke kan føle seg hundre prosent beskyttet mot virus.

Beviser teorietisk mulighet

Viruset, som Symantec har døpt OSX.Macarena, er et såkalt proof-of-concept-virus. Det vil si at Symantec har bevist at viruset i teorien lar seg skape, men at det ikke er oppdaget noe faktisk virus som utnytter koden. Det er tidligere lansert flere proof-of-concept-virus virus for Mac, men ingen av dem har hittil konkretisert seg i reelle angrep.

Det blir stadig mer populært å eie Mac-maskiner. Et av salgsargumentene er at Mac anses som langt sikrere enn Windows, og brukerne slipper å beskytte seg mot stadige virusangrep. Samtidig blir sikkerhetsselskapene stadig ivrigere etter å demonstrere at virus også kan forekomme på Mac, og at disse maskinene også bør ha virusbeskyttelse.

Nå venter vi i spenning på fugledansen-viruset for Windows.

Kilde:
TechWeb
BetaNews

Stikkord: virus