GLEDE: OpenOffice fyller 6 år - og gleder seg over Microsofts avtale med Novell.

Annonse


Jubel for Microsoft-Linux

OpenOffice er gratisalternativet til Microsofts Office. Nå jubler folkene bak kontorstøtteprogrammene over avtalen som Microsoft i forrige uke inngikk med Novell.

Tett samarbeid

I følge avtalen skal Microsoft og Novell samarbeide tett om Linux-løsninger. I praksis betyr dette at åpne programmer får lettere innpass i Windows. Samtidig sikrer Microsoft seg betaling for bruk av deres kode i Linux-applikasjoner innen SuSE-familien – Novells Linux-distribusjon.

John McCreesh i OpenOffice.org sier til TechWeb.com at de hilser ethvert tiltak som kan forbedre programvaren og gjøre den enda mer integrert med Windows.

OpenDocument blir universelt

Viktigst for McCreesh er at det åpne dokumentformatet OpenDocument nå blir anerkjent av Microsoft. Det betyr etter alt å dømme at du ikke lenger er avhengig av at mottakeren eller avsenderen av et dokument har Word, Excel eller Powerpoint på PCen sin for å utveksle informasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse