RENE LINJER:Slik ser Walkie Talkie-mobilene fra koreanske Ubiquam ut.

Annonse


ICE med 3G walkie talkie-mobil

Nordisk Mobiltelefoni kjører i disse dager en massiv reklamekampanje for ICE (I Connect Everywhere). Per i dag har selskapet bygget ut dekningen til å dekke 16 av Norges 20 største byer, eller ca. halvparten av Norges innbyggere.

Dekning på hytta

I tillegg satser ICE tungt på å ha dekning i de mest populære hytteområdene. ICE leverer trådløst bredbånd via det gamle NMT-mobilnettet.

Med ICE velger du om du vil ha et vanlig USB-modem eller et WLAN-kort. Med WLAN-kortet blir du en vandrende trådløs sone, som andre kan koble seg til ved behov. Prisen for WLAN-kortet er noe høyere enn for USB-modemet.

Opptil 2Mbit/s

For omtrent det samme som det koster med datatrafikk i 3G-nettet, får du trådløs tilkobling over store deler av landet med en nedlastingshastighet på opptil 2 Mbit/s, avhengig av hvor langt du befinner deg fra basestasjonen.

Annonse


Eneste skår i gleden er at ICE har sett seg nødt til å begrense nedlastingen i nettet sitt. Brukere som overskrider grensen på 1 Gigabyte i måneden for USB og 2 Gigabyte for WLAN vil få en advarsel. Deretter vil de bli tvunget til å betale ekstra eller si opp abonnementet.

Begrenser nedlasting

Ifølge ICE har de nedlastingsbegrensninger for å sikre en god tjeneste til alle. Selskapet sier også at så lenge man ikke laster ned filmer eller musikk, vil man ikke ha problemer med å holde seg innunder grensen.

Foreløpig bruker ikke ICE NMT-nettet til telefoni. Det er ikke mulig å bruke GSM-telefoner i nettet, som baserer seg på CDMA-teknologien, som er kjernen i amerikanske og asiatiske 3G-nett.

Bekrefter Walkie Talkie-telefon

Ifølge Digi.no har selskapet planer om å slippe en 3G-telefon som støtter både GSM og CDMA, som samtidig har en innebygd walkie talkie-funksjon, slik at man kan kommunisere med en på forhånd utvalgt gruppe uten å gå via nettet. Produsent er koreanske Ubiquam.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse