GIR SEG IKKE:: Først mora, så ungene...

Annonse


Tapte for mora, saksøker ungene

Den amerikanske platebransjens organisasjon RIAA (Recording Industry Association of America) har til nå saksøkt tusenvis av amerikanere for fildeling. Fra å ha store deler av opinionen på sin side, er en del offentlige feilsteg i ferd med å gjøre RIAA svært upopulære.

Kamerat sladret på 16-åring

ITavisen har tidligere skrevet om hvordan RIAA har trukket døde bestemødre og minstepensjonister uten Internett-forbindelse for retten. Denne gangen er det barna til Patricia Santangelo fra White Plains i staten New York som er i trøbbel.

Etter at moren steilet, og nektet å betale et forlik på 7500 dollar etter å ha blitt saksøkt for fildeling, har RIAA i stedet bestemt seg for å saksøke ungene hennes, Michelle (20) og Robert jr. (16).

Ligner hekseprosesser

Michelle skal ha innrømmet fildeling i avhør, mens Robert jr. er blitt implisert av en kamerats vitnemål. Barnas advokat mener imidlertid at RIAA har en dårlig sak: Han mener Michelle aldri har innrømmet noe som helst, og påpeker at Roberts kamerat er lite troverdig i og med at han selv nylig har inngått forlik med RIAA.

Annonse


Nå mener stadig flere at det er grådighet som styrer platebransjens kamp mot fildelere, og at bransjen er i ferd med å gjøre ubotelig skade på eget omdømme. Stadig flere sammenligner RIAA-kampanjen med hekseprosessene, og mange reagerer på den behandlingen fildelerne blir utsatt for.

Kilde:
Beta News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse