SAFT SuSE: Microsoft inngår avtale med Novell. Står verden til påske?

Annonse


Microsoft omfavner Linux

Microsoft og Novell har funnet hverandre. Novell er som kjent eier av SuSE, en mest av de mest utbredte Linux-distribusjonene.

Vantro journalister

Avtalen med Novell ble annonsert foran en forsamling vantro IT-journalister i San Francisco i natt norsk tid. Ikke alle trodde det de hørte, og en av journalistene ba Microsofts toppsjef Steve Ballmer gjenta hva han nettopp hadde sagt.

Ballmer oppsummerte det slik:

– Jeg skal gjøre det veldig enkelt: Novell og Microsoft kommer fra nå av til å stå sammen for å hjelpe Windows-verdenen og Linux-verdenen å samarbeide.

Annonse


Krig går mot slutten

Hva avtalen betyr i praksis er det ingen som ennå har klart for seg. Men det er på det rene at krigen mellom Linux og Windows nå nærmer seg slutten. Avtalen blir sett på som en fredsavtale, der begge parter går styrket ut.

Novell får tilgang til Microsofts kunder. Og Microsoft får betalt av Linux-brukerne ved at de respekterer opphavsretten. For brukerne og ikke minst utviklerne er den store fordelen at Microsoft vil åpne opp for direkte forbindelse mellom Linux- og Windows-installasjoner på en helt ny og mye mer fleksibel måte enn før.

IBM som joker

Dermed kan det se ut som om Microsofts eneste gjenværende fiende av betydning er IBM, som samarbeider med Novells rival Red Hat. Microsoft har for lengst sluttet fred med Apple, og tjener betydelige penger på å levere Office-pakker og annen programvare til Mac-folket.

Nå er også knuffingen med en stor del av Linux-folket en saga blott. Kanskje vi skal driste oss til å si et aldri så lite «saft SuSE»?

Kilde:
Betanews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse