WindowsVistaHomePremium_web

Annonse


Microsoft firer på steinharde Vista-krav

Ifølge den tidligere sluttbrukerlisensavtalen til Vista, ville det bare være tillatt å flytte Microsofts nye operativsystem én gang. Mange har reagert etter at dette ble kjent.

Unison kritikk

Tidligere har Microsoft tillatt et ubegrenset antall flyttinger av Windows etter hvert som man oppgraderer maskinparken, så lenge Windows avinstalleres på den gamle maskinen før det installeres på den nye.

Microsoft forsøkte først å avvise kritkkken ved å si at de samme begrensningene gjaldt for Windows XP, og at Vistas sluttbrukeravtale bare tydeliggjør praksisen. Svært mange kommentatorer og bloggere har i ettertid slått hull på denne påstanden.

Dropper begrensninger

Microsofts nye betingelser for butikkjøpte utgaver av Windows Vista oppgir at man kan bruke operativsystemet på én maskin av gangen, men setter ingen grenser for hvor mange ganger det kan overføres. Det er ikke klart hvilke regler som vil gjelde når Windows Vista selges ferdig installert som en del av en PC-pakke.

Annonse


Microsoft sier at deres utgangspunkt var å forhindre piratkopiering, men at de i ettertid er blitt gjort oppmerksomme på at tiltaket hadde svært negative følger for en spesiell gruppe: Hardware-entusiastene. Derfor endrer selskapet nå betingelsene.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse