Annonse


Åpner hacker-skole

The Hacker Academy satser på å utdanne unge datakyndige menne3sker i det de kaller «etisk hacking». Med andre ord er det ingen forbryterskole for kommende samfunnsfiender det er snakk om.

– Kan føre til flere virusmakere

Sikkerhetsbransjen er likevel lite glad for tiltaket, som de mener kan føre til at man får enda flere virusmakere og ugangskråker ute på nettet.

– Opprettelsen av hacker-akademiet forverrer situasjonen. Vi trenger et mer informert publikum. Det som står på spill er selve Internetts integritet. Siden folk bruker det til banktjenester, innkjøp eller personlige kontoer står nettets troverdighet til stadighet på prøve, sier sikkerhetskonsulent Ronald O’Brian i antivirusselskapet Sophos til Red Herring.

«Hacker» et ladet ord

O’Brian reagerer også på at det belastede uttrykket «hacker» blir brukt om noe som i utgangspunktet skal stimulere til lovlydighet og god oppførsel.

Annonse


Overraskende nok får han støtte av en av lærerne ved akademiet, Ralph Echemendia.

– Jeg er i enig i det. Men folk vet jo ikke hva «penetrasjonstester» er, eller hva profesjonelle sikkerhetsfolk egentlig holder på med, sier han.

– Kan få positiv mening

Echemendia mener at hacker-ordet kan få en positiv betydning gjennom tiltaket. I utgangspunktet er ordet nøytralt. Det betyr rett og slett en person som prøver å finne ut hvordan noe virker. Formålet kan være godt eller dårlig, lovlydig eller lovstridig Men en hacker er i utgangspunktet bare en teknisk betegnelse.

Akademiet har fått offentlig godkjennelse, og startet opp onsdag denne uka. De planlegger å knytte til seg flere kjente lærekrefter. En av dem som skal være aktuelle, er den legendariske hackeren Kevin Mitnick.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse