Kinesiske myndigheter har slått hardt ned på et rekrutterings- og utdanningsnettverk for hackere.

Annonse


Microsoft kan droppe Kina

Toneangivende IT-aktører fra hele verden er denne uken samlet i Athen for å diskutere internetts framtid i FNs regi. I den forbindelse har mange av de store IT-selskapene måttet tåle dels hard kritikk fordi de samarbeider med udemokratiske regimer.

Taler med to tunger

I den forbindelse sier Microsoft, overraskende nok, at selskapet kan bli tvunget til å revurdere sitt engasjement i Kina på grunn av regimets undertrykking av annerledes tenkende. Blant annet er det bekymringsfullt at landet forfølger bloggere, sa Microsofts etikkrådgiver Fred Tipson til fremmøtte på konferansen.

Tidligere på dagen hadde samme Tipson forsvart Microsofts praksis i Kina. Sammen med Cisco stilte han opp som eneste representant for internasjonal IT-bransje for å bli konfrontert av mennesksrettsaktivister. Mens Cisco beskyldes for å selge utstyr til kinesisk politi, får Microsoft kjeft for å ha sensurert blogger i landet.

– Må følge lokal lov

Tipson mener internett er i ferd med å forandre den politiske hverdagen i Kina, og påpekte at man må ha fokus på sluttbrukerne, den kinesiske befolkningen, og hvilke følger åpnere informasjonstilgang kan få for disse. Han påpekte også nødvendigheten av å forholde seg til lokal lovgivning for en internasjonal aktør som Microsoft.

Annonse


Konkurransen mellom Google, Yahoo og Microsoft om å kapre andeler i det enorme, og antatt svært lukrative, kinesiske markedet, har tidligere skapt store overskrifter. Yahoo er klart verstingen, men alle har fått kritikk for å drive sensur og være overivrige etter å behage kinesiske myndigheter.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse