Stadig flere TV-selskaper vil at deres programmer skal fjernes fra YouTube.

Annonse


YouTube sletter flere videoer

I forrige uke måtte YouTube fjerne nesten 30.000 videoklipp etter press fra japanske TV-stasjoner, filmselskaper.

Nå har YouTube fått beskjed fra Comedy Centrals advokater om at klipp fra Daily Show, South Park og Colbert Report må vekk, melder boingboing

Stille aksept

Comedy Central har lenge sett mellom fingrene på publiseringen av deres programmer, og klippene fra kanalen er noen av de mest sette på YouTube. Men nå har TV-kanalen tilsynelatende fått nok.

Mange klipp er allerede borte, men fortsatt får man vel 2.700 treff når man søker etter Daily Show på YouTube. Jon Stewart gir 1.307 treff, et søk på South Park gir 6.462 treff og Colbert gir 2.336 treff.

Annonse


Mange piratvideoer

Noen korte klipp kan imidlertid fortsatt bli værende på YouTube på grunn av prinsippet om «fair use», altså sitatretten. Dette gjelder i særlig grad innslag som har politisk betydning.

YouTube viser mer enn 100 millioner videoklipp pr. dag. De fleste er amatørvideoer der vanlige folk morer seg med å vise seg fram. men svært mye av materialet er rett og slett tatt opp fra TV, DVD eller andre kommersielle kilder.

Google strammer inn

Etter at Google overtok YouTube for svimlende 11 milliarder kroner, blir det en annen dans for de som liker å legge ut TV-serier, filmer og annet materiale.

Det gjorde Googles Europa-sjef Nikesh Arora klinkende klart da han talte til medlemmer av det britisk parlamentet i forrige uke.

Arora sa i klartekst at selv om Google formelt ikke har overtatt YouTube ennå, vil de satse alt på å holde pirater ute. Blant annet kunne han røpe at Google har teknologi klart som automatisk vil luke ut klipp som bryter med opphavsretten.

YouTube har en begrensing på 10 minutter per videoklipp for å unngå at hele TV-episoder og filmer blir lagt ut. Mange kommer seg imidlertid rundt denne restriksjonen ved å laste opp materialet i bolker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse