KLAR MELDING UT: Dette var den klare beskjeden som møtte Elite Torrents trofaste brukere etter «operasjon D-Elite» i mai i fjor.

Annonse


Torrentpirat fikk 5 måneders fengsel

Kampen mot musikk- og filmpiratene fortsetter med uforminsket styrke og denne uka ble 23 år gamle Grant Stanley dømt til fem måneders fengsel, fulgt av like lenge i husarrest for jobben han gjorde med torrentsiden Elite Torrents.

I tillegg til fengselsstraffen og husarrest må Stanley betale en bot på 3.000 dollar, rundt 20.000 kroner.

Første gang

Dette er den første Bittorrent-relaterte fengselsdommen i USA, melder Torrentfreak.com

Stanley erklærte seg tidligere i år skyldig i å legge til rette for brudd på opphavsretten samt brudd på opphavsretten. Han er en av de tre bakmenennee som ble siktet etter at Elite Torrents ble raidet og stengt av amerikanske myndigheter i mai i fjor.

Annonse


Den private torrentsiden hadde på det tidspunktet 133.000 medlemmer som skal ha distribuert film, musikk og programvare for milliarder.

Operasjon D-Elite

FBI, som fikk hjelp av filmbransjen i USA, representert ved MPAA under operasjonen, kalte anslaget mot Elite Torrens for «Operasjon D-Elite» (FBI liker ordspill)

For et par måneder siden erkjente også en av de andre tiltalte i saken, 24 år gamle Scott R. McCausland seg skyldig i brudd på opphavsretten.
Hvor streng straff han vil få blir klart 12. desember. McCausland risikerer inntil fem års fengsel, en bot på 250.000 dollar og tre års prøvetid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse