TRYKKFØLSOM: Slik ser Apple for seg at en en ny generasjon iPod kan bli.

Annonse


Her er Apples nye iPod-patent

Det sagnomsuste klikkhjulet står muligens for fall når en helt ny generasjon iPod skal på markedet. MP3-spilleren, som står for rundt 70 prosent av salget av slike spillere generelt og over 80 prosent når det gjelder harddisk-baserte mediespillere verden over, er kanskje moden for en revisjon.

Trykkfølsom ramme

Apple har brukt mye tid og mange advokater på å beholde sitt klikk- og søkehjul for seg selv. Grensesnittet og menysystemet er det derimot Creative som fant opp, noe som Apple måtte punge ut for etter en rettssak som ble avsluttet med forlik i høst.

Det nye patentet blir beskrevet som Elektronisk innretning som har skjerm og omkringliggende trykkfølsom ramme for brukergrensesnitt og kontroll..

Unngår fingeravtrykk

Mange har spekulert i at Apple på sikt vil komme med en modell med trykkfølsom skjerm. Ulempen med slike skjermer er utvilsomt at skjermen etter hvert blir full av fingeravtrykk, og dermed både ekkel og vanskelig å se.

Annonse


Dette vil tydeligvis Apple løse ved å gjøre begge sider av skjermen trykkfølsom i stedet. Ved hjelp av rammen skal man kunne flytte seg opp og ned i sanglistene, skifte sang og gjøre alt det andre man i dag gjør med hjulet på en iPod.

Mye raskere

Apple har tidligere tatt patent på et system som også gjør sideflatene på en iPod trykksensitive.

Den største fordelen med en løsning med trykkfølsom ramme er kanskje at du kan spole deg mye raskere gjennom store musikksamlinger. Slik det er i dag, tar det noen tommelomdreininger å finne riktig låt på en smekkfull 80GB disk…

Kilde:
Hrmpf.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse