DYR FINREACTOR: Er det noen som fortsatt tør å drive Direct Connec-servere?

Annonse


Finske fildelere må ut med millioner

Mens svenskene som er domfelt for ulovlig fildeling i de siste ukene har sluppet unna med noen tusenlapper i bøter, må finske fildelere virkelig grave dypt i lommeboka.

22 fildelere, som denne uka ble dømt for brudd på opphavsretten, må punge ut med til sammen 427.000 Euro, vel 3,5 millioner norske kroner, rundt 160.000 på hver.

De 22 dømte drev fildelingsnettverket «Finreactor», en DC-hub basert i Nederland.

10 prosent

Finreactor hadde høsten 2004 rundt 10.000 brukere. 33 personer ble tiltalt, men bare 22 av dem ble dømt.

Annonse


Ifølge Åbo tingrett tilsvarer erstatningsbeløpet 10 prosent av verdien på programvaren, musikken og filmene som var tilgjengelig på «Finreactor».

I tillegg til erstatningen må de dømte også ut med bøter og saksomkostninger. I formildene retning tok retten hensyn til at de involverte ikke tjente penger på virksomheten.

Fornøyd

Antii Kotilainen fra interesseorganisasjonen «Upphovsrättens informations- och övervakningscentral» er tilfreds med dommen selv om erstatningsbeløpet ikke ble så høyt som de rundt 30 millionene de forlangte.

Finner som driver ulovlige fildelingsnettverk får nå en kraftig advarsel.

– De som fortsatt driver Bittorrent og Direct Connect-servere i Finland bør tenke over hvor lurt det egentlig er. Nå er det på høy tid å slutte med ulovlighetene om man vil unngå problemer, sier Kotilainen til det svenske nyhetsbyrået TT.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse