Google er klar for kamp.

Annonse


Blir steintøffe mot pirater

Etter at Google overtok amatørvideo-nettstedet YouTube for svimlende 11 milliarder kroner, blir det en helt annen dans for de som liker å legge ut TV-serier, filmer og annet materiale som ikke underholdningsbransjen liker.

Automatisk utluking

Det gjør Googles Europa-sjef Nikesh Arora klinkende klart. I går talte han til medlemmer av det britisk parlamentet, som hadde bedt ham redegjøre for Googles syn på opphavsrett på nettet.

Arora sa i klartekst at selv om Google formelt ikke har overtatt YouTube ennå, vil de satse alt på å holde pirater ute. Blant annet kunne han røpe at Google har teknologi klart som automatisk vil luke ut klipp som bryter med opphavsretten.

Går rundt begrensning

– Uansett hvilke selskaper Google kjøper opp, så står vårt syn på opphavsretten fast. Den er viktig del av den skapende prosessen, sa Arora blant annet de til britiske parlamentarikerne.

Annonse


YouTube har i dag en begrensing på 10 minutter pr. videoklipp for å unngå at hele TV-episoder og filmer blir lagt ut. Men mange klarer å komme seg rundt denne restriksjonen ved å laste opp materialet i bolker.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse