NYTTIG: StumbleUpon gir deg de nettsidene du er interessert i.

Annonse


Her er de kuleste Firefox-tilleggene

I utgangspunktet er Firefox helt enkel ? den innholder bare e grunnleggende nettleserfunksjonene og en RSS-leser (nyhetsoverskrifter etter eget hode).

Ta vekk annonsene

Heldigvis finnes det nok av entusiaster der ute som skriver kule tilleggsprogrammer. Dette gjør at Firefox kan bli akkurat hva du ønsker den skal være: For eksempel nettpratklient, kartleser, værmelder eller webutviklingsverktøy.

En av klassikerne er AdBlock, programmet som fjerner annonsene fra nettsider. Kanskje ikke alle kommersielle nettsteders favorittprogram akkurat (og nei, ikke direkte elsket av vår annonseavdeling heller…), men friheten til å bevege seg på nettet uten plagsomme hopp og sprett og blinkebannere er vel noe i nærheten av en menneskerett.

Surf på anbefaling

Lei av Messenger? Da kan du bruke Chatzilla, som er en egen nettpratklient som fungerer inni i Firefox-miljøet. Dessverre ser det ikke ut til at den fungerer direkte med din MSN-konto, men den egner seg godt til å prate med vennekretsen, uforstyrret av kolleger og perifere bekjentskaper.

Annonse


Surfer du uten mål og mening? Da kan StumbleUpon hjelpe deg. Med dette tillegget får du løpende anbefalinger av andre nettsteder du kan komme til å like, basert på dine egne interesseområder og anbefalinger fra venner med samme interesser.

Programmet kan skreddersys med såkalte «stumblers» inntil det treffer interessene dine tilnærmet hundre prosent. Etter å ha prøvd det en stund kan vi anbefale det på det varmeste.

Bokmerker over alt

Et annet interessant tillegsprogram er Delicious Bookmarks, som lagrer bokmerkene dine på en ekstern server (med det passende navnet del.icio.us) slik at de alltid er tilgjengelige uansett hvilken maskin du sitter ved.

Kjekt å ha for storforbrukere av gratisprogrammer er Flashgot, som lar deg laste ned all programvare som ligger på en enkelt nettside under ett.

Dette er bare noen få eksempler på hva du kan gjøre med det mange mener er verdens beste nettleser. har du noen favoritter? Bruk kommentarfeltet!

Hele oversikten over de tilleggsprogrammene Firefox-utviklerne selv anbefaler finner du på addons.mozilla.org.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse