Bilde 1

Annonse


YouTube tystet på «pirat»

Dette kom fram etter at en 28 år gammel mann la ut sin egen versjon av Oliver Stone-filmen «World Trade Center», som nå går på norske kinoer.

Helt ulik originalen

Amatør-filmen minner svært lite om originalen. Det eneste 28-åringen Chris Mourkabel har brukt fra filmen, er et kort lydklipp. Filmen er bare 12 minutter lang, og kan ikke skilte verken med Nicholas Cage eller Maria Bello i hovedrollene.

Likevel valgte filmselskapet Paramount å lage en sak ut av det. Det er i og for seg kanskje ikke så oppsiktsvekkende, siden de mente at filmen var basert på en lekkasje fra manuskriptet og det faktum at den ble lagt ut før den offisielle premieren.

Måtte de gjøre det?

Mer oppsiktsvekkende er det at YouTube i stedet for bare å fjerne filmen valgte å gi Paramount alt de hadde av opplysninger om «regissøren».

Annonse


Diskusjonen gå nå høyt i forum og blogger om YouTube handlet korrekt eller ikke. Overraskende nok får nettstedet støtte fra brukerrettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF), som vanligvis forsvarer vanlige folk i kampen mot plate- og filmbransjen.

Gir seg ikke

De emner problemet ligger i den amerikanske opphavsrettsloven (DMCA), og at YouTube var nødt til å handle som de gjorde.

Sakens midtpunkt Chris Mourkabel gir seg imidlertid ikke. Han er i full gang med nye versjoner at kommende filmer, og nekter å la seg stoppe verken av YouTube eller filmbransjen.

Kilde:
BoingBoing.net