Jon_Lech_Johansen

Annonse


Skamros til DVD-Jon

Fortune leses av et stort antall toppledere verden over, og har dermed stor innflytelse på de menneskene som sitter på pengesekkene.

Artikkelen handler først og fremst om at Johansen nå skal åpne Apples kopibekyttelse FairPlay i begge ender. Tidligere har han åpnet systemet for fri avspilling på programvaresiden. Nå vil han åpne iPod også.

Første sjef i USA

Men i intervjuet får han også hemningsløst skryt av mannen som ble sjefen hans da han flyttet til USA, Michael Robertson.

Robertson er mannen som var med på å starte MP3-revolusjonen med nettstedet MP3.com. Seinere har han samarbeidet tett med Jon Lech Johansen om prosjektet Oboe, som skulle være en helt ny tjeneste for fjernlagring av musikk.

Annonse


– Dersom «reverse engineering» («omvendt utvikling») var en sportsgren, ville Jon Johansen spilt på stjernelaget, sier Michael Robertson.

Åpnes i begge ender

Nå er Johansen sin egen sjef. Sammen med Monique Farantzos.jobber Johansen med DoubleTwist , et selskap som gjennom smart programvare skal sørge for at Apples FairPlay-beskyttede låter skal kunne spilles på andre spillere enn iPod.

Selskapet tar også sikte på å at Apples konkurrenters kopibeskyttete musikk skal kunne spilles direkte både på iPod og i iTunes. Med andre ord vil DVD-Jon nå både åpne programvare- og maskinvaresiden for fri avspilling.

Kilde:
Engadget.com