SVIKTER: Vil du snakke mye i mobilen, eller vil du ha barn?

Annonse


Mobilen kan ødelegge sædceller

Forskere ved Cleveland Clinic Foundation i Ohio, USA mener at mikrobølgene fra mobiltelefoner i bruk er direkte årsak til at antall, mobilitet og kvalitet på sædceller halveres, melder The Independent.

Færre sædceller

364 indiske menn fra Mumbai i India deltok i undersøkelsen. Forskerne fant ut at mennene som brukte mobilen mest – mer enn fire timer daglig, som også hadde den dårligste sædkvaliteten. De hadde 50 millioner sædceller per milliliter, mens menn som ikke brukte mobil i det hele tatt hadde 86 millioner.

Studien ble utført i India fordi det er enkelt å finne kontrollgrupper som ikke bruker mobil i det hele tatt.

– Alle parametre, antall sædceller, svømmedyktighet, levedyktighet, samt størrelse og form, viser at det er betydelige forskjeller mellom de to gruppene, sier direktøren for forskningssenteret, professor Ashok Agarwal til avisen.

Annonse


Milliarder

Professoren minner om at over en milliard mennesker verden rundt i dag bruk mobiltelefoner og uttrykker en oppriktig bekymring på vegne av menneskehetens utvikling, om antydningene i deres studie skulle vise seg å stemme – og ha såpass stor effekt som det kan tyde på.

Om fem år kommer antall mobilbrukere ı verden til å være doblet i forhold til i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse