top-logo-new

Annonse


Lik-Sang konkurs

Lik-Sang har vært mange spillentusiastenes bestevenn i årevis. Denne Hong Kong-baserte nettbutikken har lenge vært en pålitelig kilde for asiatiske spill og spillkonsoller. Takket være effektiv service og raske forsendelser, var Lik-Sang stedet å gå til når maskiner som Sony PSP og Nintendo DS lanserte i Asia, mens europeiske kunder måtte vente i månedsvis på offisiell lansering. Det var spesielt salget av PSP til Europa som frustrerte Sony i lengre tid, og endte nå med at elektronikkgiganten seiret i retten.

Navngir Sony-ansatte

I en overdramatisk pressemelding hevder Lik-Sang at selv om Sony forsøker å stanse import av japanske spillmaskiner til Europa, kjøpte flere prominente Sony-ansatte i Storbritannia PSP-maskiner bare dager etter japansk lansering, og månedsvis før rettslige skritt ble tatt. Kontroversielt ramser Lik-Sang også opp en rekke navn på ansatte i konsernet som angivelig kjøpte maskinen.

Problemets kjerne var at maskinvare solgt av Lik-Sang ikke oppfylte EUs sikkerhetskrav – i følge Sony. Lik-Sang på sin side hevder at PSPene de solgte inkluderte sertifiserte strømadaptere.

Sony hevder også at deres seier i retten hadde ingen direkte innvirkning på Lik-Sangs konkurs. Videre forteller selskapet at de av deres ansatte som måtte ha importert PSPer, gjorde det for å undersøke (“for investigatory purposes”).

Annonse


Vi følger saken videre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse