bittorrent_logo

Annonse


BitTorrent i dingser

BitTorrent er best kjent som en torn i øyet på film-, plate-, programvare og spillbransjen. Mindre kjent er det at de er på full fart inn i storindustrien.

Kirsebær med de store

Maskinvaregiganten Asus er blant de første som har gjort avtale med selskapet. Det Taiwan-baserte selskapet lager alt fra DVD-brennere til fulle PCer, og regnes som en av de største i industrien.

I tillegg til Asus har også selskapene Planex og QNAP inngått avtale.

Effektiv fil-levering

Selskapene ser for seg at torrent-teknologien kan brukes i rutere, mediaservere og nettverksmaskiner.

Annonse


– Vi er allerede ensbetydende med effektiv levering av filmateriale. Nå ekspanderer vi ut over PC-nivå og inn i en rekke produkter for å styrke broen ytterligere mellom innhold og maskiner, sier BitTorrents Ashwin Navin til BetaNews.com.

Film og spill fra før

I følge analysebyrået Parks Associates vil 30 millioner husstander ha installert et medienettverk innen 2010. BitTorrent kan komme til å bli «limet» i disse installasjonene.

BiTorrent inngikk i mai i år en stor avtale med filmselskapet Warner om å distribuere filmer via torrent-teknikken. Tidligere har BitTorrent også hjulpet spillbransjen å distribuere via sin nettverksteknologi. Og den siste versjonen av den norske nettleseren Opera har en egen BiTorrent-søkemotor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse