POPULÆR: Apples iPod er et populær også blant banditter og kjeltringer.

Annonse


Vil stoppe iPod-ran

Politiet har flere ganger advart folk mot å gå med kostbare MP3-spillere synlig og framtredende. De hvite øreproppene og ledningene som følger med Apples iPoder gjør det svært synlig at eieren har en slik i lomma, skriver 24dash.com.

Designstudent Reece Myers gikk ut fra industridesignlinjen ved Brunel University i USA i vår. Han ble selv vitne til et ran på en jernbanestasjon, der en mann ble truet med kniv og fratatt sin iPoden sin. Det var etter det han fikk ideen til de nye ørehøyttalerne.

Det dreier seg altså ikke om tradisjonelle ørepropper. Meyers har benyttet seg av fenomenet «benledning» – lyden følger hodeskallen inn i øret.

Det nye konseptet består av to små høyttalere som man fester på innsiden av en caps, eller på innsiden av et pannebånd. Høyttalerne settes rett mot hodet, og lyden ledes ned til øret via vibrasjoner i hodeskallen.

Annonse


Koblingen mellom øresettet på hodet og MP3-spilleren skjer trådløst via Bluetooth.

Små mikrofoner sørger for at volumet i høyttalerne på brukerens hode heves og senkes i tråd med eventuell støy i miljøet vedkommende beveger seg i.

Meyers har kalt systemet «Discreet Sound System», og forsøker nå å få noen til å masseprodusere og selge produktet.

Kilde: Forbruker.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse