Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slim-versjonen er visstnok fremdeles ikke hacket. Derfor bildet av den gamle utgaven av PS3. (Ill.: Sony)

Forbyr import av PS3

Vil ikke ha en eneste konsoll til Europa før mars.

Sony er storfornøyd med en domsavsigelse i en britisk domstol som slår fast at det er forbudt å parallellimportere Selskapets PlayStation Portable fra Hong Kong uten uttalt tillatelse fra Sony.

Vil stoppe privatimport

Dermed kan selskapet bruke samme rettsuttalelse for å sikre at ingen japanske PlayStation 3-konsoller finner veien til det europeiske markedet.

Det kom som en stor skuffelse på mange da Sony kunngjorde at produksjonsproblemer vil føre til at selskapets nye spillkonsoll ikke kommer på markedet i Europa før i mars 2007. I Japan og USA vil konsollen være på markedet i november, i god tid til julesalget.

Vil stoppe parallellimport med loven i hånd

Sony varsler nå at de vil bruke loven for det den er verdt for å forhindre parallellimport av japanske PS3-konsoller før den offisielle slippdatoen i mars.

Spillentusiaster fortviler over at selv de mest utålmodige blir forhindret fra å betale ekstra for å sikre seg en tidlig PS3-opplevelse. Sony forsikrer om at de bare vil beskytte forbrukerne mot å kjøpe utstyr som ikke følger EU-standarder.

Minner om soneinndeling

Sony påpeker at soneinndelingen i Blu-ray blant annet vil gjøre europeisk-kjøpte spill og filmer uspillbare på en PS3 kjøpt i USA.

Kilde:
BBC
Ars Technica

Stikkord: playstation, sony