Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AllofMP3.com blir gratis

Den russiske nedlastingstjenesten hevner seg på Visa og platebransjen. Nå lanserer de en gratis, reklamefinansiert musikktjeneste.

Den russiske musikkbutikken AllofMP3.com lanserer nå en gratis musikktjeneste for å hevne seg på platebransjen etter at Visa har sperret for betalinger til tjenesten.

Langvarig krig med platebransjen

Platebransjen og amerikanske myndigheter har lenge vært i tottene på AllofMP3.com, som selger hele album til rundt en tier. Platebransjen mener AllofMP3 bryter opphavsretten og at de ikke kompenserer rettighetshaverne for musikksalget på en tilfredsstillende måte.

AllofMP3 på sin side hevder at de forholder seg til russisk lov, og peker på at nettstedet aldri er blitt dømt i en russisk rettssal. De påpeker også at de betaler 15 prosent av omsetningen sin til den russiske rettighetsorganisasjonen Russian Multimedia and Internet Society (ROMS).

Visa stopper betalingene

Den internasjonale platebransjens talerør IFPI er ikke fornøyd med denne forklaringen, og mener ROMS ikke har mandat til å lisensiere opphavsrettsbeskyttet materiale, verken i eller utenfor Russland.

Nå har platebransjen fått Visa med på laget, og kortgiganten annonserte nylig at de stoppper alle transaksjoner til AllofMP3.com

Lanserer gratis musikktjeneste

AllofMP3.com svarer nå ved å lansere en gratis, reklamefinansiert nedlastingstjeneste. Tjenesten fordrer at man installerer en proprietær musikkspiller kalt Music for the Masses fra selskapet, som vil vise reklame mens man spiller av musikk. Musikken vil ikke kunne overføres til bærbare musikkspillere som iPod eller Walkman.

Kilde:
Digi.no

Stikkord: internett, mp3