FULL RETRETT: Sony trekker 300 000 farlige batterier som er solgt med selskapets bærbare Vaio PC-er. Disse selges ikke i Norge.

Annonse


Sony trekker Vaio-batterier

Batteriskandalen vil ingen ende ta for Sony. Nå trekker selskapet tilbake batterier til 300 000 av selskapets egne Vaio-laptoper.

Dermed går vi mot produksjonsforsinkelser og dyre batterier til bærbare PC-er i størstedelen av 2007. Sony må også varsle sine aksjonærer om at selskapets finansielle resultater mest sannsynlig vil bli dårligere enn forventet grunnet batteriskandalen og priskuttet på PlayStation 3 i Japan.

Vurderer ekstra erstatningskrav

Nå vurderer flere PC-produsenter om de skal kreve høyere erstatning fra Sony. Sony har allerede satt av 251 millioner dollar (1.7 milliarder kroner) til erstatninger, men her er det ikke tatt i betraktning alle de PC-produsentene som har meldt seg etter Dell og Apple. Dette inkluderer blant andre Toshiba, Lenovo, Fujitsu-Siemens og nå Sony selv.

Sony har allerede lovet å dekke utgiftene til erstatning av alle PC-batteriene. Nå varsler imidlertid Toshiba at det kan være aktuelt å kreve ytterligere erstatning fra Sony dersom selskapet finner at deres eller bransjens omdømme er blitt skadet av batteriskandalen. Fujitsu og Hitachi skal vurdere det samme.

Annonse


Kilder:
Engadget
News.com
Digi.no