Sjefen for iTunes er ikke interessert i å betale artistene mer, da må de stenge mener han. Her viser Jobs frem en eldre iPod Nano.

Annonse


Steve Jobs ikke redd for Zune

I et av sine sjeldne intervjuer forteller Steve Jobs om iPod, iTunes og den kommende rivalen Zune.

Det er forfatteren og journalisten Steven Levy som har snakket med Steve Jobs i anledning femårsjubileet til iPod den 23. oktober. Levy står også bak boken om iPodens fem første år, «The Perfect Thing».

Kompliserte konkurrenter

Levy spør blant annet Jobs om han hadde noen anelse om hvor populær iPoden ville bli.

«Man skjønner at man har noe interessant på gang når alle som kjenner til prosjektet vil ha en selv – når de nesten ikke kan vente med å åpne lommeboka. Slik var det med iPod. Alle ville ha en», forteller Jobs til Newsweek.

Annonse


På spørsmål om hvorfor akkurat Apple lyktes så bra med iPod sier Jobs at Apple hadde både hardware- design- og software-ekspertisen. Den største fordelen slik Apple-sjefen ser det var at Apple bestemte seg for å la spillelister og musikkbibliotek styres i iTunes og ikke i selve spilleren.

Konkurrentene prøvde seg på det siste og det gjorde spillerne så kompliserte at de nesten ble ubrukelige, ifølge Jobs.

Zune?

Levy spør også Jobs om han er bekymret for konkurransen svarer Jobs kort og godt: «Nei».

Han mener den trådløse funksjonaliteten som gjør det mulig å sende musikk til andre Zune-brukere er for treg.

«Det tar en evighet. Når det endelig er gjort har jenta reist seg og gått sin vei. Det er mye bedre å gi jenta en av øretelefonene. Da er man bare 60 centimeter fra hverandre», sier Jobs.

Annonse