Hopp til navigasjon Hopp til innhold
UTSPEKULERT: Slapp sikkerhet hos nettpokerselskapene er bare en av faktorene som lar kriminelle svindle intetanende nettpokerspillere. (Ill.: Foto: Per Ervland)

Bush stanset nettspill

Da USAs president George W. Bush ga endelig godkjenning til et lovforslag som skal øke havnesikkerheten i landet, satte han også en effektiv sluttstrek for gambling på internett.

Bush nevnte ikke nettgambling med et ord da han undertegnet den nye lovgivningen i en seremoni fredag: All oppmerksomhet var rettet mot den politisk langt viktigere lovgivningen om havnesikkerhet.

Koblet til havnelov

Men vedlagt den nye loven om havnesikkerhet er en annen ny lov som medfører kraftige restriksjoner på gambling på internett.

De to lovendringene har tilsynelatende ingenting med hverandre å gjøre, men ble flettet sammen i Kongressens behandling som et taktisk grep for å få gjennom de mer kontroversielle gamblingrestriksjonene.

Den nye gamblingloven innebærer at banker og kredittkortselskaper i USA ikke lenger har lov til å behandle betalinger som er relatert til nettspill.

Stikkord: internett, itavisen