Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony satser på nettfilm. (Ill.: DinSide Data)

HD DVD leder formatkrigen

Filmsalget går så det suser. Nå venter HD DVD på Xbox-effekten.

Til tross for at formatet ikke støttes av alle filmselskapene, går salget av filmer til HD DVD så det suser. I august solgte HD DVD tre ganger så magne filmer som rivaliserende formater, inkludert konkurrenten Blu-ray. Undersøkelsen fra Nielsen fant også at HD DVD-brukere i snitt eide 8.4 filmer hver.

230 filmer før jul

Den bestselgende filmen i HD DVD-formatet er actionfilmen The Fast and the Furious; Tokyo Drift. Denne filmen solgte ut 30 prosent av førsteopplaget i løpet av en uke. Tallene er gledelig lesning for filmselskaper som har valgt å støtte HD DVD, som Universal og Warner.

Kommende titler til HD DVD er blant annet V for Vendetta, Superman Returns, Mission: Impossible 3, King Kong og Nacho Libre. Innen jul er det ventet 150 nye titler i tillegg til de 80 som allerede er tilgjengelig. Dette er mer enn noe annet HD-format.

Venter på Xbox-effekt

HD DVD venter også positiv effekt når Microsoft slipper sin eksterne HD DVD-spiller til spillkonsollen Xbox 360. Spilleren, som slippes i tide til julesalget, vil komme med fjernkontroll og en kopi av King Kong.

Snart slipper også Toshiba 2. generasjon med HD DVD-spillere. Filmselskapet Universal trekker også frem HD DVDs bakoverkompatibilitet som en stor styrke, det vil vi at du kan spille av dine gamle DVD-filmer på den nye spilleren. Dermed slipper du å bytte ut filmsamlingen selv om du oppgraderer spilleren.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: lydogbilde