Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LEKKET: Crossbow er Vista for folk på farten.

Mobil-Vista lekket

Microsoft planlegger åpenbart en mobil/PDA-versjon.

Flere nettsteder har nå greid å få tak i bilder av Crossbow, den Vista-aktige nye versjonen av Windows Mobile.

Det dreier seg altså om en ny versjon av Microsofts operativsystem for mobiltelefoner, såkalte Smartphones. I dag er det først og fremst selskapet HTC som lager disse mobilene, representert her i landet gjennom importørene Dangaard og Brightpoint.

Også for PDA

Windows mobiles siste offisielle utgave er versjon 5. Crossbow er trolig versjon 6, og ikke uventet er grensesnittet ganske likt det du vil finne i den nye versjonen av Windows, som kommer ut på nyåret.

I Crossbow finnes blant annet samme type mapper som i Windows Vista og har også en følelse av gjennomsiktighet som den deler med «moderprogrammet».

Crossbow eller Windows Mobile 6 kommer trolig til å bli lansert våren 2007. det kommer også en ny Vista-kompatibel utgave av operativsystemet for PDA-modeller som HPs iPaq. Den har fått navnet «Photon». PDA-utgaven bygger på Windows CE 6.

Kilder:
msmobilenews.com
msmobiles.com

Stikkord: handheld, Mobil, windows