Hopp til navigasjon Hopp til innhold
UNNSELIG SAK: Zyxels Homeplug AV-adapter skal kunne gi deg 200 mb/s i stikkontakten.

200 mb/s i stikkontakten

Ny standard for superraskt hjemmebredbånd.

For over et år siden ble arbeidet med standarden Homeplug AV sluttført. Nå kommer Zyxel med de første produktene som teoretisk skal gi deg superhastighet i hjemmet ved hjelp av strømnettet.

Trøbbel med tidlige løsninger

Både Matsushita og NetGear har tidligere lansert lignende produkter, Men det er første gang bransjen har kommet fram til en enhetlig standard for teknologien.

Problemet med tidligere metoder for å overføre datasignaler i husets interne strømnett, er at disse ofte ikke har klart å leve opp til forventningene som er blitt skapt, spesielt med henblikk på fart.

Konkurrent til ny trådløs-standard

Zyxels Homeplug AV er etterfølgeren til Homeplug 1, en innretning som i stor grad gjorde det samme, bare langsommere. Tanken er å muliggjøre kabelfrie nettverk og gi et alternativ til trådløse nettverksløsninger.

Homeplug AV vil bli en utfordrer til både tradisjonelle fibernettverk og den nye trådløsstandarden 802.11.n. Den har støtte for teoretiske hastigheter opptil 200 mb/s, hvilket skulle tilsvare ca. 100 mb/s i praksis.

I Usa vil adapteren til Homeplug AV koste 99 dollar, eller ca. 650 kr. Pris eller lanseringsdato i Norge er foreløpig ikke kjent.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: bredbånd, internett