Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BIBLIOFIL: Google Norge lanserer boksøk på norsk.

Google kjøper YouTube

Google Video tok aldri av. Nå betaler søkemotorgiganten 11 milliarder for konkurrentens tjeneste.

Akllerede i helga gikk det rykter om at søkegiganten kom til å kjøpe det uavhengige amatørvideo-nettstedet. Nå er det endelig bekreftet.

YouTube seilte rett inn i «web 2.0» og snappet en nisje ingen hadde tenkt på. resultatet ble en suksess ingen kunne drømt om. YouTube streamer ca. én miliion videosnutter daglig, og stadig fler får øynene opp for det populære nettstedet.

Får kontroll over YouTube-annonsene

Google, som de siste årene har ligget i forkant med tjenester som Google Earth, lanserte for ikke lenge siden sin egen videotjeneste. Google Video har imidlertid ikke kalrt å flyte på YouTube-suksessen.

Derfor åpner Google nå lommeboka og foretar selskapets største investering noensinne. For elleve milliarder kroner får de kontroll over YouTube, og sikrer plassering av egne AdSense-annonser hos det som ellers kunne blitt en farlig konkurrent.

Stadig flere rettighetsavtaler

Noen spekulerer nå i at Google, som har penger, kan bli saksøkt for brudd på opphavsretten hos YouTube, som ikke har hatt penger. Imidlertid har både Google og YouTube den siste tiden fått på plass rettighetsavtaler med underholdningsgiganter som Universal, CBS, Warner og Sony BMG. Avtalen er at underholdningsgigantene skal få prosenter av reklameinntektene fra de sidene der deres innhold blir brukt.

Kilder:

News.com
News.com
BetaNews
BetaNews

Stikkord: Google, internett, opphavsrett, youtube