Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mange har opplevd å måtte vente vinter og vår på at Vista skal flytte filer. (Ill.: Ill: ITavisen/Per Ervland)

Kampanje mot Vista

McAfee med helsides annonsekampanje mot Microsofts antivirusprogramvare.

McAfee slutter seg til Symantecs kritikk av Windows Vista ved å plassere en helsides annonse i Financial Times i går. I annonsen blir Microsoft anklaget for å forsøke å skvise konkurrentene for å selge sin egen sikkerhetsprogramvare Windows Live OneCare.

Nektes adgang til Vista

Ifølge McAfee nekter Microsoft konkurrenter som Symantec og McAfee adgang til kjernen i Windows Vista. Dermed blir det mye vanskeligere for disse å utvikle sikkerhetsprogramvare for Vista.

Microsoft hevder på sin side at Vista vil bli sikrere dersom utenforstående ikke har adgang til kjernen, og at dette kan hindre hackere i å avdekke sårbarheter i koden.

Kan bety døden for McAfee

Dersom Microsoft får medhold for sitt synspunkt, risikerer Symantec og McAfee å havne på den digitale skraphaugen sammen med firmaer som Netscape, Novell og RealNetworks. Disse ble alle mer eller mindre skviset ut av markedet av konkurrerende Microsoftprodukter.

McAfee går hardt ut i annonsen:
– Det er bare én prosedyre som beskytter oss alle. Den dagen den svikter, svikter den for 97 prosent av verdens PC-er. Microsoft er fullstendig urealistiske dersom de tror at det å stenge sikkerhetsselskapene ute av kjernen gjør at hackerne ikke skal klare å knekke kjernen i Vista. Det har de jo klart allerede, heter det i annonsen.

EU følger med

Foreløpig har ingen meldt Microsoft inn for EU-kommisjonen eller amerikanske konkurransemyndigheter. En representant for EU-kommisjonen bekrefter at de har en pågående dialog med Microsoft, og at det er opp til selskapet selv å følge reglene.

Kilde:
News.com
Beta News

Stikkord: hacking, sikkerhet, virus, vista, windows