Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BOMBER: I det iranske Counter Strike-spillet kan du senke en amerikansk supertanker. (Ill.: oceanservice.noaa.gov)

«Counter Strike»-angrep på USA

Krigen mellom Iran og USA er i gang – i spillverdenen. I «Counter Strike» kan iranere nå angripe en amerikansk supertanker.

«Counter Strike» er utviklet av et iransk spillselskap, og skal være finansiert av iranske myndigheter.

Terror mot tankbåt

I spillet kan du i følge den iranske avisen Jomhouri-ye Eslamiangripe en amerikansk supertanker i Hormuz-stredet, selve livlinjen for iransk olje til USA. Om denne transporten skulle bli blokkert i virkeligheten, ville to femdeler av verdens oljeforsyning stoppe opp.

Spillerne skal plassere to bomber om bord på oljetankeren. Hensikten er å senke den og blokkere den 28 kilometer brede, strategiske viktige passasjen mellom de Iran og Oman.

Variant av «Counter-Strike»?

Det er uklart om det iranske spillet er en ny variant av «Counter-Strike», eller om det er et helt egenutviklet og sær-iransk spill.

«Counter-Strike» fra Valve Software og er det mest spilte nettbaserte førstepersons skytespillet i verden og finnes i et utall mer eller mindre autoriserte utgaver rundt om på nettet.

Flere Iran-spill

I Iran jobbes det også med et annet spill som tar utgangspunkt i en mulig væpnet konflikt mellom USA og Iran. I «Commander Bahman» skal spillhelten Bahman redde en iransk atomekspert som er kidnappet av amerikanerne. Spillet er utviklet av ungdom fra Unionen av islamske studentsamfunn, en organisasjon som står nær iranske myndigheter. Spillet skal etter planen lanseres i mars neste år.

Spillet er et svar på to av selskapet Kuma Realitys gratisspill: U.S. attacks Iran og Assault on Iran. Begge med klart proamerikansk og tilhørende anti-iransk tilsnitt.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: internett