UTSATT:  Europeiske Zune-entusiaster må vente til tidligst 2008.

Annonse


Vil selge Zune med tap

Spilleren, som er utstyrt med en harddisk på 30 gigabyte slippes 14 november i USA. Prisen vil bli 249,99 dollar – én dollar mer enn Apple forlanger for sin 30 GB iPod, kunngjorde Microsoft i går.

Dersom de to spillerne prises likt også her, betyr det at du må ut med 2.490 kroner for en Zune når den en gang kommer til Norge.

Foreløpig er det helt i det blå når Zune lanseres i Europa.

Forberedt på kamp

Spilleren er noe større enn iPod og veier 158 gram, 20 gram mer enn tilsvarende iPod, men den har til gjengjeld en tretommers skjerm, trådløst nett og FM-radio. Batteritiden er oppgitt til 12 timer. IPoden spiller i 14 timer.

Annonse


Microsoft ville egentlig selge spilleren for 299 dollar, men etter de siste prisnedsettelsene fra Apple ble det umulig.

Musikken på nettbutikken Zune Marketplace vil koste 99 cent per låt, altså det samme nivået som på iTunes-store. Man kan også kjøpe et abonnement på musikken for 15 dollar i måneden.

Microsoft gambler på at det vil lønne seg å selge Zune med tap en stund, for å kunne konkurrere med iPod. Ifølge flere medier skal Microsoft være beredt til å tape flere hundre millioner dollar i forsøket på å ta over iPod-markedet. Og de er ikke i tvil om at de vil klare det. Spørsmålet er bare hvor lang tid det vil ta, er holdningen.

Telefoner?

Men med tanke på at det i dag selges flere musikkmobiler enn mp3-spillere kan man spekulere i om Microsoft rett og slett kommer for sent på banen. Og en musikkmobil fra Apple skal nå være like rundt hjørnet ifølge ryktene.

I så fall har Microsoft planene klare for en Zune-fon.

Zune vil for øvrig kun fungere på Windows-maskiner – noe som neppe vil bekymre Mac-folket nevneverdig…