Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GHII

SNIKTITT: Guitar Hero II

Barcelona (ITavisen): Verdens råeste partyspill kommer også til Xbox 360. Vi tar en titt på den nye kontrolleren!

Uansett hvor mye vi måtte være glad i Singstar og Buzz, det er Guitar Hero som gjelder når gutta samles til vorspiel. Spillet er en uendelig kilde for moro.

Hittil har Guitar Hero imidlertid vært kun tilgjengelig på PlayStation 2, selv om utviklerne alltid har gitt uttrykk for ønsker om å ekspandere til alle plattformer. Og oppfølgeren, Guitar Hero 2, kommer også til PS2 til å begynne med (allerede i november).

Nestegenerasjons gitarhelter

Det var imidlertid veldig hyggelig å få vite at Xbox 360-eierne også får sin dose av gitargalskap. Under X06 i Barcelona annonserte Activision og Red Octane at en noe oppgradert versjon vil være tilgjengelig til Microsofts konsoll et stykke uti 2007.

GHII-3

Det feteste er naturligvis at den unike kontrolleren får seg en komplett redesign, tilpasset 360-stilen. Og den skal være trådløs – selv om versjonen vi fikk se måtte kobles til med USB-kabel.

Det er mer mystikk rundt kontrolleren enn bare trådløs tilkobling. På undersiden legger vi merke til en nettverksport. På forsiden, derimot, er det plass til en d-pad, akkutar sånn som på den vanlige 360-kontrolleren. Og ingen vil fortelle oss nøyaktig hva de skal brukes til.

Det skal sies at vi heller ikke får lov til å prøve spillet selv. Kontrolleren er en prototype, sier de. Men de to Microsoft-ansatte viser frem spillet under hele X06, kontinuerlig, noe som må kreve rockestjerne-utholdenhet. Vi er missunnelige. Vi vil også.

GHII-2

Rock i HD

Førsteinntrykkene er at det hele ser ut som Guitar Hero. Hva annet kunne vi forvente? Grensesnittet er essensielt det samme, men grafikken er litt skarpere. Vi merker at det ser vanskelig ut. Riktignok spiller gutta på hard, men det ser liksom vanskelig ut selv til å være hard-nivået. Selvsagt vil GHII få nye arenaer og karakterer, men det er strengt tatt ikke det det handler om.

Det er flere ting som skiller 360-versjonen av GHII fra PS2-versjonen. Først og fremst bekreftes det at spillet vil få nedlastbar materiale etter utgivelse. Og vi blir ikke forundret om en form for flerspiller over Xbox Live dukker opp etter hvert.

Så det var det. Vi fikk ikke spilt, men vi vet at vi gleder oss. Guitar Hero er jo alltid tøft. Vi vil naturligvis anmelde PS2-versjonen når den dukker opp i november, og kommer tilbake med mer info om 360-utgaven når vi vet mer.