Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TA MEG BORT: Seth Finkelstein vil ikke være på Wikipedia. (Ill.: Wikipedia)

Vil slettes fra Wikipedia

Hva gjør du dersom du ikke vil være på Wikipedia? Den britiske programmereren Seth Finkelstein fortviler i bloggen sin.

Seth Finkelstein er en britisk programmerer og aktivist, som blant annet har fått priser for sitt arbeid med å sabotere sensurprogrammer. Nå er han opprørt over Wikipedia.

På Wikipedia mot sin vilje

I sin blogg hos den britiske storavisen The Guardian forteller Finkelstein om sine erfaringer med å være oppført på Wikipedia. Etter å ha vært oppført siden 2004, oppdaget Finkelstein i mai 2006 at noen hadde sabotert oppføringen hans, og at dette hadde ligget uendret siden mars samme år.

Finkelstein ba derfor om å bli slettet, da han ikke anså seg selv som kjent nok til å være i et leksikon, samtidig som artikkelen var mer til skade enn til gagn. Etter en diskusjon blant Wikipedia-brukerne ble det klart at artikkelen ville bli stående.

– Skummelt for ikke-kjendiser

Finkelstein hevder at for mindre kjente personer som ham selv, kan Wikipedia utvikle seg til å bli et stort problem. Sabotasje blir raskt oppdaget på sidene til Madonna og George Bush, men er man mindre kjent, blir Wikipedia et eldorado for alle som vil deg vondt, mener Finkelstein.

Blant annet peker Finkelstein på at Wikipedia kan redigeres anonymt. Det vil si at hvem som helst kan skrive hva som helst om deg uten å måtte stå til ansvar for det.

Harselerer med Wikipedia

Nettstedet The Inquirer har snappet opp bloggen, og bruker den til å videreføre sin pågående harselas med Wikipedia, som de kaller et «liksom-leksikon». De påpeker at mens Finkelstein blir værende i Wikipedia mot sin vilje, har Wikipediabrukerne vært ivrige etter å få slettet oppføringen til Everywhere Girl, en jente som ble et rent Internett-fenomen, mye takket være The Inquirer.

Kilde:
The inquirer

Stikkord: internett