Hopp til navigasjon Hopp til innhold
NOE FOR ENHVER: Sharps nye prototypeskjerm viser forskjellige programmer alt etter hvilken vinkel du ser den fra. (Ill.: Sharp)

Skjerm for hele familien

Ny skjerm fra Sharp viser tre programmer på en gang – alt etter hvilken vinkel du ser den fra.

Betraktningsvinkel har lenge vært et problem for flatskjermer. Først de siste årene har produsentene klart å komme med modeller som viser et anstendig bilde selv om du ikke sitter rett foran skjermen.

Kart til far, shopping til mor

Nå kommer Sharp med en skjerm der man valgt å dele opp skjermlyset i tre forskjellige retninger, som skal kunne vise forskjellig informasjon alt etter om seeren sitter rett foran, til venstre eller til høyre for skjermen.

Tanken er at denne skjermen blant annet skal brukes i GPS-enheter. Dermed kan far se på kartet mens han kjører, mor kan få informasjon om shoppingmuligheter i nærheten, og poden i baksetet kan se tegnefilm. Sharp har allerede sluppet en todelt skjerm, som er å finne i noen GPS-systemer.

Konfliktløsende eller konfliktskapende?

Hvordan dette skal løse konflikter, kan vi imidlertid ikke helt se. Hva skjer når far vet veien mens mor vil på shopping, og poden nekter å forlate bilen før siste episode av Inspector Gadget er ferdig?

Den som lever får se.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: lydogbilde