Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ALT I ETT: N95 har musikk, video, foto, GPS - og mye mer.

Slik er Nokias nye toppmodell

N95 til 5600 kroner er Nokias hittil mest avanserte «multimedia computer». Med GPS, 5 megapiksel kamera, 3D-lyd og mye mer.

Nokia vil ikke lenger kalle en mobiltelefon for en mobiltelefon. Det er «multimedia computer» som gjelder.

«Mobiltelefon» gammeldags

Nokias N95 har GPS, fem megapiksel-kamera og 3G og mye mer. Vi kan dermed ikke lenger bruke begrepet «mobiltelefon», mener Nokia.

– Nokia N95 fører sammen en rekke multimediefunksjoner: en fantastisk skjerm, fremragende foto- og videomuligheter og tilkobling til høyhastighets mobillnettverk, og det gjør den til den ultimate multimedie computeren, sier Sigurd Leth. Han er Multimedia Director Nordic, Nokia Multimedia.

GPS for 100 land

GPS-funksjonen dekker mer enn 100 land og over 15 millioner steder. Du kan også kjøpe tilleggsfunksjoner, slik som byguider og stemmestyrt navigasjon.

Nokia mener at G95 kan erstatte andre enheter som bare har en funksjon, enten det er musikkspilleren, digitalkameraet, PDA-en eller et navigeringsverktøy.

MP3 blir 3D

«Multimedie-computeren» har toveis skyvemekanisme som gjør at man enkelt kan veksle mellom for eksempel å lese kart og og se video. Skjermen er en 2,6 tommers QVGA-type med 16 millioner farger.

Høyttalere på lommeutstyr skal man kanskje ikke vente all verden av. Men Nokia lover 3D-effekt på lyden fra de to små membranene.

Kommer neste år

Operativsystemet er som vanlig med Nokias high end-utstyr Symbian 60 med Nokias egen nettleser på plass. Trenge rman mer lagringsplass kan man sette inn et større microSD-kort enn det som følger med.

Modellen vil være tilgjengelig i første kvartal 2007 (sannsynligvis februar/mars), og prisen er satt til 550 Euro. Det skulle gi en norsk pris på 5600 norske kroner ? inklusive moms, «plunder og heft» og uten subsidier.

Stikkord: Mobil