Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HOT - OR NOT? Mens du venter på design-PC-en kan du ta deg en tur til nærmeste billakkerer. (Ill.: Gadgetblog.it)

Millionbelønning for sexy PC-design

Intel utlover millionbelønning til den som designer en PC som er lekker nok til å ta opp konkurransen med Mac.

Prosessorgiganten Intel har utlovet en belønning på én million dollar til den PC-produsenten som kommer opp med en PC-modell som er sexy nok til å ta opp konkurransen med Apples Macintosh-maskiner.

Pene Media Center-bokser

Prisen vil gå til PC-produsenter som kommer opp med små, stillegående lekkerbiskener som passer inn i stua til selv den mest kresne designfreak. Maskinene må være basert på Intels tokjerneprosessorer og Viiv-teknologi.

Også Microsoft har gått aktivt ut mot PC-produsentene og bedt dem tenke design i nye produkter. Både Intel og Microsoft er inneforståtte med at Media Center vil skape økt etterspørsel etter pene PC-er etter hvert som de skal inn i stua.

Designrevolusjon fra Apple

Årsaken er selvfølgelig Apples designsuksess Mac, og dens popularitet blant trendsettere verden over. Siden iPod-designer Jonathan Ive kreerte den første iMac-en på 90-tallet, har Apple bevist at datamaskiner ikke nødvendigvis må være stygge.

I USA er designikonene fra Apple på full fart inn i amerikanske hjem. Deres Markedsandel for bærbare PC-er er doblet fra 6 til 12 prosent. I Apples reklamekampanjer presenteres PC-brukeren som en tørr og kjedelig revisortype i beige dress. Han blir fremstilt som en lojal og stødig type, men ikke en du vil feste med.

Vil innhente Apple

Fortsatt har PC og Microsoft Windows et solid overtak i markedet for personlige datamaskiner. Likevel er det ingen som undervurderer Apples forsprang på designfronten, og det er det Intel nå vil stimulere PC-produsentene til å gjøre noe med.

Kilde:
APC Magazine
Intel

Stikkord: Apple, design, intel, mac, media, Microsoft, pc