GIR ETTER: Microsoft gir etter for EU-kommisjonens krav og åpner Vista-kjernen for konkurrerende produkter.

Annonse


Microsoft i diplomat-skvis

USA skal ha lagt politisk press på EU-kommisjonen i den pågående konflikten mellom EU og Microsoft. EU-kommisjonær for markedskonkurranse, Neelie Kroes, bekrefter at hun er blitt utsatt for press fra amerikanske styresmakter i saken.

Fikk milliardbot likevel

ITavisen har tidligere skrevet om striden mellom EU og Microsoft. Bakgrunnen er at EU-kommisjonen mener Microsoft misbruker sin markedsposisjon for å skvise konkurrentene. Blant annet vil kommisjonen at Microsoft skal utlevere kildekoden til sine operativsystemer, slik at det skapes like vilkår for konkurrenter som vil utvikle Windows-applikasjoner.

Ifølge kilder i EU-kommisjonen skal Kroes være svært irritert over amerikanske myndigheters fremgangsmåte i saken. Dette vil hun ikke selv bekrefte, men sier at hun som privatperson gjør seg sine tanker.

MS: – Ikke vårt ansvar

I tillegg til å be amerikanske myndigheter om hjelp i saken, har Microsoft også forsøkt å føre saken for det amerikanske rettssystemet. Dette har imidlertid blitt avvist i flere instanser, da amerikanske domstoler regner dette som en sak mellom EU og Microsoft.

Annonse


Kilder i Microsoft avviser at selskapet er ansvarlig for amerikanske myndigheters handlinger. Selskapet avviser også at de bryter EUs konkurranseregler.

Kilde:
BetaNews

Annonse