Peter Moore på X06-pressekonferansen. Foto: Thomas Marynowski

Annonse


Les ferske Xbox-nyheter!

Banjo Kazooie returnerer – til Xbox 360. Det var den første nyheten Microsoft kunne presentere i Barcelona i dag. Traileren var søt, men viste oss absolutt ingenting om spillbarheten. Vi får vente og se.

Chris Lewis, en av Xbox-sjefene vi faktisk aldri har hilst på før, snakket så naturligvis om suksessen Xbox Live – 60% av 360-eiere er nå medlemmer av tjenesten, ingen dårlig tall, dette. Og annonseringene kommer – Sensible World of Soccer, fotballklassikeren kommer nå til Xbox Live Arcade neste år. Og ikke minst: Doom. Ja, gode, gamle Doom, skal allerede være tilgjengelig til nedlasting – når du leser dette. Fett. Og publikum reagerer med klapping.

Ingen Xbox-pressekonferanse uten selveste Peter Moore, som entrer scenen. Og snakker om 1080p, med løfter om nativ støtte for denne HD-oppløsningen (med noen spark mot tvilende konkurrenter).

Og turen går videre til CliffyB, som gir oss nok en forrykende presentasjon av Gears of War. Det ser helt rått ut, som alltid, og en ting vi raskt legger merke til er at hakkingen vi så på E3 er eliminert. Det flyter helt nydelig. Vi skal snakke med Cliffy i morgen, så vi kommer tilbake med ferske Gears of War-inntrykk snart. Følg med.

Annonse


Cliffy og romskipet

Viva Pinata er neste spill ut, med en fersk trailer. Det ser fremdeles herlig fargerikt ut, og vi skjønner fremdeles ikke så mye av hva det hele handler om. Men sjarm – det har spillet i tonnevis.

Og der her vi det. Project Gotham Racing 4 er annonsert. En kort trailer blir vist frem, men viser svært lite av spillbarheten. Vi gleder oss til mer info.

GTA 4. Fremdeles på vei i oktober 2007 – men med én stor nyhet. To nedlastbare episoder, som vil slippes i etterkant av selve spillet. Eksklusivt for 360. Ingen ny info ellers, dessverre.

Nå kommer produsentene av Assassin’s Creed på scenen, og viser oss ekte 360-spillbarhet. Riktignok så vi omtrent det samme på E3, men nå er frameraten langt mer solid. Og det kommer til 360. Og så en svært så blodig trailer til Bioshock. Begge spillene kommer vi tilbake til.

Lost Odyssey er neste spill som vises. Du kan lese vår sniktitt på spillet her. Det ser fabelaktig ut.

Peter Moore fortsetter å nevne flere titler. Lost Planet. Resident Evil 5 (ingen flere nyheter). Splinter Cell Double Agent (ute allerede i oktober). Og Forza Motorsport 2 – følg med for egen sniktitt snart.

Nå er turen kommet til den mye omtalte HD-DVD-spilleren til 360. Men nei… den kommer først i november, men bare til Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA. Resten av verden (det inkluderer vel oss, altså) følger etter neste år. Skuffende, Microsoft. Prisen er satt til 199 euro.

Oi. Marvel Universe Online. Dette høres kult ut. Et massivt onlinespill med Marvel-superheltene. Kommer til PC og Xbox 360. Flere detaljer kommer fremover, i følge Peter Moore.

Akkurat der annonserte Peter Jackson sine Halo-planer. Det blir ikke noe av.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Peter Jackson er på scenen! Partnerskap mellom ham og Microsoft er annonsert. Fantastisk reaksjon fra publikum. Og han snakker om et nytt Halo-prosjekt som han jobber med sammen med Bungie. Ikke Halo 3, ikke Halo 4, ikke Halo-filmen. Det blir noe som kombinerer film og spill. Spennende!

Og avslutningen. Halo Wars! Et nytt spill i Halo-serien. Ser grisetøft ut, men utvikles ikke av Bungie, men Ensemble Studios, skaperne av Age of Empires. Følg med i dagene fremover for mer X06-dekning. Vi har såvidt begynt.