Firefox - det er fa'li det...

Annonse


Firefox 2 RC 1 klar

Utviklingen av Firefox 2.0 går på skinner og nå kan du laste ned RC 1

Firefox 2 RC 2 skal etter planen være klar den første uka i oktober og den endelige versjonen kan lastes ned i slutten av oktober om alt går som det skal.

Mye nytt

Firefox 2.0 har mye nytt å by på. Det første man legger merke til er at brukergrensesnittet har en bedre finish enn før. Men en virkelig snedig funksjon er et innebygd phishing-filter. Surfer man innom en side som kan være skummel får man nå en advarsel og et tilbud om å gå tilbake til startsiden.

Søkemulighetene er forbedret – når man begynner å skrive i søkefeltet dukker det opp forslag til søkeutrykk.

Annonse


En funksjon mange vil sette pris på er at lenker åpnes i en ny fane i stedet for i et nytt vindu. I tillegg har hver fane endelig fått sitt eget lukkekryss. Og skulle man lukke en fane ved et uhell kan man gå til history-menyen for en liste over nylig lukkede faner.

Markedsandel

Hvis browseren skulle krasje er det nå mulig å gjenopprette den forrige sesjonen. Vinduer, faner, nedlastinger og utfylte tekstbokser kommer tilbake som om ingenting var skjedd.

Firefox 2.0 kan også by på innebygget stavekontroll og et helt nytt system for styring av plugins og tillegg. Dessverre er mange plugins fra 1.x-generasjonen ikke kompatibel med 2.0. Foreløpig.

En fullstendig oversikt over nyhetene finner du her.

Ifølge Web-analysefirmaet Net Applications har Internet Explorer fortsatt en markedsandel på 80 prosent. Firefox er oppe i 10 prosent.