Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik blir Internett i 2020

Ekspertene er blitt spurt om hvordan Internett kommer til å se ut om 14 år. To av stikkordene er terrorisme og virtuelle verdener.

En omfattende undersøkelse blant verdens ledende teknofilosofer avslører hvordan de ser for seg at internett vil være i år 2020. Over halvparten av de spurte tror fremtiden er positiv, mens nesten like mange, 46 prosent, har store betenkeligheter.

Terrorisme eller sivil ulydighet

Nesten 60 prosent tror vi vil oppleve terrorlignende angrep fra teknologiskeptikere.
– Det er klart vi ikke har sett den siste Unabomberen, sier Cory Doctorow fra BoinBoing.
– Dagens økoterrorister er forløperne til en slik trend, skriver Ed Lyell, en annen ekspert på internett og utdannelse.

Ekspertene er ikke enige om hvilke former slike angrep vil få, og om de vil være rettet mot selve teknologien eller dens konsekvenser. Andre tror den vil ta form i sivil ulydighets-kampanjer relatert til personvern på nettet.

– Framtida er bærbar

Mobile enheter vil for alvor gjøre sitt inntog i fremtiden. I dag selges det 10 milliarder enheter med integrerte mikrodatamaskiner per år. I fremtiden tror forskerne at langt flere av disse vil være tilknyttet Internett:

– Mobilt internett vil bli dominerende. Innen 2020 vil de fleste mobilnett tilby hastigheter på minimum én gigabit per sekund, når som helst, hvor som helst, tror Louis Nauges, president for det franske IT-selskapet Microcost.

Andre er uenige i at vi vil få et slikt nettverks-nirvana allerede i 2020. Blant argumentene til skeptikerne er alle de forskjellige formater dagens mobil- og nettbrukere må forholde seg til.

Mer virtuell virkelighet

Ekspertene tror stadig flere av oss vil leve og arbeide i virtuelle verdener, og være mer produktive online enn vi er offline. Mens noen ser dette som positivt, advarer andre om at vi kan gå mot at stadig flere velger bort den virkelige verden for en virtuell en.

Det har aldri vært noen mangel på eksperter som vil spå om teknologiens framtid. Mens noen har vært svært treffsikre, har andre muligens bommet litt. Listen er også lang over produkter som aldri ble noen suksess.

Hva tror du fremtiden bringer? Fortsett gjerne diskusjonen under artikkelen.

Kilde:
BBC

Stikkord: itavisen