Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DSC00573

Tokyo Game Show er i gang

Det som mest sannsynlig nå er verdens største spillmesse har nettopp åpnet dørene, og vi er på innsiden. Se de første bildene!

TOKYO (ITavisen): Tokyo Game Show feirer sitt tiende år i år, og messen forventes til å være den største noensinne. Den er rimelig annerledes fra E3, som vi kjenner så godt. Først og fremst er den åpen for folk flest, og naturlig nok er antallet besøkende mye større. Dette fikk vi imidlertid ikke noen følelse for i dag, da fredagen er reservert for bransjemennesker.

Samtidig er TGS klart mindre fysisk, mindre glamorøst og bråkete enn det E3 var.

Men det er likevel mye som skjer her, mye å rette blikket på.

Kutaragi åpnet

Messen åpnet med en introduksjonstale av Ken Kutaragi, den kontroversielle PlayStation-sjefen. De store nyhetene uteble imidlertid. Kutaragi snakket mest av alt om sine visjoner for fremtiden som bygger på nettverkstjenester. Det var, for å være helt ærlig, lett å miste konsentrasjonen. Et rom full av journalister ventet på noe overraskende nytt, noe vi kunne løpe over til presserommet for å skrive om. Men nei, masse teknisk prat, men vi fikk også sett en håndfull PlayStation 3-trailere: Ridge Racer 7, Gundam, Virtua Fighter 5, Afrika og Final Fantasy XIII. Men ingen av dem viste noe nevneverdig nytt. De var pene, men mye av innholdet var kjent fra før.

KLIKK HER FOR BILDER

Én hyggelig nyhet var imidlertid at 20 GB-versjonen av PS3 nå også får HDMI-utgang.

Uansett er det klart at TGS handler om PlayStation 3 i år. Sonys stand er kjempestor (men fortsatt en dverg i forhold til E3), og spillene er langt mer ferdige enn de litt halvhjertede demoene vi spilte i Los Angeles.

DSC00547

Køene utenfor standen til Sony formet seg raskt, og det ble trangt. Vi skal heldigvis på et eget, lukket PS3-arrangement senere i kveld, der vi får spille de viktigste titlene i fred og ro.

PS3 kommer seg

Men de raske førsteinntrykkene er at kvaliteten på spillene er betydelig høyere enn sist. Heavenly Sword er fremdeles blant spillene som kanskje imponerer aller mest, men selv den utskjelte Genji 2 ser ut til å ha kommet seg. MotorStorm er også et annet spill som har fått et betydelig løft i den grafiske kvaliteten.

En liten overraskelse er faktisk Ridge Racer 7. Den forrige utgaven (nummer 6), som kom på Xbox 360 tidligere i år, var ikke nevneverdig imponerende rent grafisk. Ridge Racer 7 ser merkbart penere ut, kjører i nydelig 60 fps i 1080p-oppløsning, og har massevis av flotte effekter. Det er klart at Namcos utviklere har lært seg et par ting om utvikling på nestegenerasjonsplattformer siden sist.

KLIKK HER FOR BILDER

Litt på baksiden av PS3-området fant vi også utstilt de ferdige boksene maskinen vil komme i, samt covere spillene vil være å få kjøpt i.

Dette er naturligvis bare begynnelsen. Vi kommer så klart tilbake med mer dekning av PlayStation 3, og andre plattformer. TGS har så vidt begynt.