Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP-skandalen fortsetter

Ikke bare har Hewlett-packard avlyttet journalister, markedsførere og egne ansatte og styremedlemmer. Nå viser det seg at de til og med har gjort det uten grunn.

Nettstedet News.com fortsetter etterforskningen etter at det ble kjent at elektronikkgiganten Hewlett-Packard (HP) hadde avlyttet to av deres journalister. Nå viser det seg at journalistene ble avlyttet før de i det hele tatt skrev om selskapet.

Spionerte på egne styremedlemmer

ITavisen har tidligere skrevet om at HP spionerte på journalister som skrev ufordelaktige artikler om selskapet for å avsløre interne lekkasjer. Blant journalistene som skal ha blitt avlyttet, er journalister fra News.com og Wall Street Journal.

Nå er det også kommet ut at HP spionerte på sine egne ansatte og styremedlemmer. Blant annet skal ansatte i markedsavdelingen ha blitt overvåket.

Avslørte forretningsstrategi

Metoden HPs etterforskere benyttet var blant annet å ringe telefonselskapene under falskt navn og be om spesifiserte telefonregninger til de aktuelle journalistene. Amerikansk politi vurderer derfor tiltale mot den eller de som har bestilt etterforskningen i HP.

Materiale HP har overlevert til etterforskerne avslører at News.com-journalisten Tom Krazit ble overvåket fra første gang han ringte HPs pressetalsmann Robert Sherbin for en kommentar til en artikkel. Artikkelen kom ikke på trykk før 23. januar, mens overvåkingen av Krazit ble igangsatt allerede 20. januar, formodentlig for å avsløre eventuelle kilder.

Granskerne blir gransket

Artikkelen, der journalisten avslører HPs langsiktige forretningsstrategi, satte i gang et stort etterforskningsapparat for å avsløre kildene bak lekkasjen. Nå er det granskerne som blir gransket for sin bruk av ulovlige metoder.

Kilde:
News.com