360

Annonse


360 får full HD

TOKYO (ITavisen): Fra dag én har PlayStation 3 vært den konsollen som kunne tilby støtte for den ultimate HD-oppløsningen, 1080p. Det beste Xbox 360 klarte, var 1080i.

Men PR-maskineriet girer opp før Tokyo Game Show kommer i gang om få dager, og Microsoft har akkurat droppet en bitte liten bombe. Xbox 360 får 1080p støtte via en programvareoppdatering.

Det betyr at både eksisterende 720p-spill og DVD-filmer vil oppskaleres til 1080p – men hvis utviklerne bestemmer seg å utvikle titler til 360 i 1080p, vil de vises nativt.

Også DVD

Det som er interessant, er at dine “gamle” DVD-filmer vil få nytte av oppdateringen, da de vil oppskaleres til den høye oppløsningen. Og i tillegg vil du også kunne kjøpe den mye omtalte, eksterne HD-DVD-spilleren, som vil da kunne vise skikkelige HD-filmer.

HD-DVD-spilleren vil for øvrig lanseres i Japan den 17. november (sjokk!). Dato for europeisk lansrering vil mest sannsynlig avsløres på X06 neste uke. Ellers melder Mircosoft at 110 Xbox 360-spill vil vises frem på Tokyo Game Show. Det er tydelig at MS ikke gir opp Japan med det første – og messen begynner virkelig å se spennende ut. Vi gleder oss, og kommer tilbake med mer informasjon når showet starter.

Annonse