Hopp til navigasjon Hopp til innhold
VARIG FRED: Målet for skaperne av de nye spillene er å skape økt innsikt og forståelse rundt problematikken i Midtøsten. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Spill løser Midtøsten-konflikt

Nå kan du egenhendig løse konflikten mellom Israel og palestinerne, og skape varig fred i Midtøsten.

Det er mange spill der målet er å få totalt verdensherredømme. De fleste har imidlertid det til felles at de foregår i en fiktiv eller historisk verden. Nå vil nye produsenter bruke spill til å gi dagens konflikter en mer nyansert behandling.

Lek krigsreporter på tur

Danske Serious Games Interactive gir nå ut Global Conflicts Palestine. I spillet ikler du deg rolen som journalist. Spillet foregår i første person, der du går rundt i et okkupert område med det mål å bygge tillit på begge sider.

Gjennom å samtale med soldater, militsgrupper og sivilbefolkningen fanget i kryssilden, er målet å skape tillit og å få den beste artikkelen til redaktøren hjemme. Ulikt Åsne Seierstad får du ikke ekstrapoeng for å henge ut lett gjenkjennelige personer.

Lag holdbar fred

Et annet spill under utvikling er Peace Maker fra Impact Games. Her påtar du deg rollen som enten Israels eller Palestinas president. Deretter skal du gjennom et strategispill forsøke å finne en stabil og holdbar løsning på konflikten. Ekte avisutklipp brukes for å beskrive scenariene, og du får vite med en gang hva dine beslutninger fører til.

Med dette kan vi se starten på en ny spillsjanger, med både autentiske og aktuelle spill. Dette kan gi bedre innblikk i kontroversielle aktuelle hendelser, men inneholder også potensielt politisk sprengstoff i en allerede spent situasjon.

Kilde:
IDG.se