Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sveriges justisminister Thomas Bodström er ingen populær mann blant fildelerne.

Pirater forfølger justisministeren

The Pirate Bay oppfordrer folk til å fotfølge Sveriges justisminister Thomas Bodstrøm. Etter at Sosialdemokratene tapte valget, kan de måtte finne seg en ny hovedfiende.

Dersom du nå går inn på Pirate Bays hjemmesider vil du få se et stort bilde av Sveriges justisminister Thomas Bodstrøm iført en Pirate Bay-t-skjorte og en stor rød strek over ansiktet der det står ”Utröstad” (utstemt – red. anm.).

Justisministeren ”utstemt”

Klikker man på bildet av Bodstrøm, kommer man til nettstedet Undervakning.se. Her oppfordres alle til å legge inn observasjoner og bilder av Bodstrøm, slik at justisministeren kan føle seg like overvåket som landets fildelere.

Bodstrøm og Sosialdemokratene tapte som kjent gårsdagens riksdagsvalg i Sverige, og fildelerne blir dermed nødt til å finne seg en ny hovedfiende. Bodstrøm har vært sentral i kampen mot svenske fildelere, først ved å innføre en ny lov om fildeling, deretter ved å godkjenne det omstridte raidet mot The Pirate Bay.

Fokus på sak, ikke person

Nettstedet Undervakning.se erkjenner at de vil stå svakere uten Bodstrøm i justisministerstolen, da han har vært en klart definert hovedfiende som har gjort det enklere å få gehør. Samtidig mener Undervakning at det er bra å få bort personfokuseringen, slik at man kan konsentrere seg om alle de lovforslag, EU-direktiver og lobbyvirksomheter man kan vente seg i årene framover.

Bak nettstedet Undervakning.se står Johan Söderberg og Jon Kristensen. De sier at siden har et journalistisk formål, og at målet med Bodstrøm-overvåkingen er å tydeliggjøre hvordan justisdepartementet i Bodstrøms regjeringstid har øket overvåkingen på bekostning av rettsikkerheten og individets frihet.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: fildeling, internett